Over Amanda

Amanda Leeftink (1964) is maatschappelijk werkster en specialiseerde zich in de contextuele benadering door de vierjarige opleiding bij Leren over Leven in Utrecht te volgen. Vanaf 2003 werkt ze als zelfstandige vanuit haar eigen praktijk ‘Codans’ in Zwolle.

Geïnspireerd vanuit het contextuele gedachtengoed heeft zij de methode en werkwijze “Dit ben ik!” geschreven en met bijbehorend materiaal laten ontwikkelen. 

Vanaf 2018 biedt zij in samenwerking met het opleidingsinstituut contextuele studies “Leren over Leven” in Amsterdam en Zwolle verschillende trainingen aan om met de methode en werkwijze “Dit ben ik!- mijn ouders zijn gescheiden”, “Dit ben ik!- kind, ouders en pleegzorg” en “Dit ben ik!- kind, context en rouw” te kunnen werken.

Ook heeft zij de werkwijze “kind in beeld- HSP” (hoog sensitief) geschreven en biedt vanuit haar eigen praktijk Codans in Zwolle trainingen en theoriedagen aan voor professionals die vanuit hun eigen praktijk met deze doelgroep werken. De werkwijze “kind in beeld” is schrijvende nog steeds in ontwikkeling.

Als gastdocente op een hogeschool verzorgt zij regelmatig lessen over “meerzijdig partijdig werken in een context met kinderen”.

Ook geeft zij op aanvraag trainingen “inleiding contextueel werken” en werkbegeleiding aan professionals die (vanuit de contextuele visie) als voogd, pleegouder of gezinshuisouder werkzaam zijn in de pleegzorg.